Na ruského vojaka hodili bombu z dronu, ktorú len tak odhodil rukou (Video)

Na záberoch z dronu je vidieť, ako ruský vojak chytá dve bomby zhodené ukrajinským bezpilotným lietadlom a odhodí ich po tom, čo ich chytil, keď sa skrýval v zákope na bojisku.

Ozbrojené bezpilotné lietadlá zohrávajú vo vojne na Ukrajine zásadnú úlohu, pričom obe strany ich vo veľkom počte využívajú na získavanie spravodajských informácií, korigovanie delostreleckej paľby a zhadzovanie bômb.

Ako operátori dronov sa ich úloha ako potulných zberateľov spravodajských informácií stavia do epicentra odporu proti ruskej invázii.

Zelenskyj vyzval Američanov, aby zachovali jednotu, kým na Ukrajine nebude mier

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval Američanov, aby zachovali neochvejnú jednotu, kým nebude na Ukrajine obnovený mier. Informovala o tom agentúra AFP. V Spojených štátoch sa v utorok konajú kongresové voľby, ktorých výsledok by v prípade úspechu republikánov mohol ovplyvniť podporu Kyjeva zo strany Washingtonu.

Zelenskyj sa podľa médií budúci týždeň zúčastní summitu G20

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa budúci týždeň zúčastní summitu veľkých svetových ekonomík G20 na indonézskom ostrove Bali, uviedla verejnoprávna stanica Suspilne s odvolaním sa na prezidentovho hovorcu. Hlava štátu podľa neho zrejme vystúpi cez video. Zelenskyj minulý týždeň uviedol, že bol na summit pozvaný a že zvažuje účasť iba v prípade, že na schôdzke nebude prítomný jeho ruský náprotivok Vladimír Putin.

Zakladateľ ruskej žoldnierskej skupiny Prigožin uviedol, že zasahoval do volieb v USA

Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny a podnikateľ Jevgenij Prigožin oznámil, že sa podieľal na zasahovaní do volieb v Spojených štátoch. Podľa agentúry Reuters ide o prvé verejné priznanie od osoby, ktorú Washington viní z pokusov ovplyvňovať americkú politiku.

V odpovedi na otázku ruského spravodajského servera, ktorý na ruskej sociálnej sieti VKontakte zverejnila tlačová služba jeho cateringovej spoločnosti Concord, Prigožin uviedol: „Vmiešavali sme sa (do amerických volieb), miešame sa a budeme sa miešať. Opatrne, presne, chirurgicky a po svojom, ako to vieme.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *