Lengvarský odvážne: Aktuálny stav považujem za úspech tejto vlády a nie zlyhanie

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský bol hosťom v diskusnej relácii Na Telo, kde odpovedal aj na divácke otázky.

Lekári hrozia obrovskými výpoveďami, pre aktuálny zlý stav v zdravotníctve, za čo vinia aktuálnu vládu. Tá tvrdí, že za tento stav môžu vlády za posledné roky a terajšia vláda sa snaží urobiť maximum.

Takúto otázku položil aj divák a pýtal sa Lengvarského, či za tento kritický stav, kedy hrozia tisíce lekárov výpoveďami, nepovažuje za zlyhanie tejto vlády.

„Tak keďže ten problém vznikal desiatky rokov, tak, skôr naopak si myslím, že súčasný stav, kde teda nehovoríme iba o výpovediach lekárov, ale o zlepšení celého systému a o reforme celého zdravotníctva, tak to nepovažujem za zlyhanie, ale skôr za úspech tejto vlády“ povedal minister zdravotníctva Lengvarský.

Hovorí sa o tom, že výpovede by mohlo podať až 3-tisíc lekárov. Ministerstvo zdravotníctva hovorí o čísle 1500 lekárov.

Presné číslo výpovedí bude podľa ministra známe až v pondelok (3. 10.). „Zatiaľ hovoríme iba o veľmi teoretických možnostiach,“ skonštatoval. V nemocniciach aktuálne podľa neho pracuje okolo 8000 lekárov, píše portál aktuality.sk

Lengvarský zdôraznil, že vláda situáciu rieši a zdravotníctvo je jej prioritou. „Budeme sa musieť dohodnúť tak, aby výpovede skrátka neboli,“ doplnil. Poukázal, že požiadavky lekárskych odborárov sú legitímne, no viaceré z nich si vyžadujú čas, dodáva portál.

„Hlavne že „minister pre všetko“ sľuboval, že onkologického liečenie a operácie budú u nás do dvoch týždňov .“ píše v diskusii Mária.

„Čiže keď lekárom nedvihnu platy tak oni dvihnu zadky a pôjdu robiť tam kde ich zaplatia? Takéto vydieranie tu už bolo…možno by ich trebalo nechať ísť a zistíme,že tých nespokojných je oveľa menej ako sa zdá….“ odkazuje Dalibor lekárom v diskusii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *