Mikulec: Vo svete nás chvália, ako sa staráme o migrantov a ako to zvládame!

Slovensko sa stalo krajinou, kde prichádzajú migranti zo Sýrie či možno aj iných krajín, pretože väčšina z nich nemá doklady a síce tvrdia, že sú Sýrčania, nemôžeme to na 100% potvrdiť u každého.

Migranti sa nevedia dostať zo Slovenska ďalej a tak vláda vybudovala stanové mestečko v Kútoch a rozmýšľa sa v prípade núdze o stavbe ďalšieho. Zatiaľ je to však len v pláne.

Ako tvrdí minister vnútra Roman Mikulec, vo svete nás chvália za to, ako to zvládame s migrantmi.

„Keď ich tu už máme, tak my nemáme možnosti legislatívne, nemáme možnosti právne, ako s tými migrantami inak narábať, tak ako s nimi narábame momentálne a teraz. A iba to spomeniem, že, či sa to niekomu páči alebo nie, sme za to chválení medzinárodnými organizáciami. Sme za to chválení Európskou komisiou, ktorá postup Slovenskej republiky….()… viac krát ocenila“ povedal Mikulec a stým, že dodržiavame medzinárodné právo a dohody.

„Ministerstvo vnútra SR neplánuje v Ilave stavať žiadne ďalšie stanové mestečko pre nelegálnych migrantov. V súčasnosti sa robí prieskum možností pre prípad, ak by po zimných mesiacoch prišla ďalšia vlna nelegálnych migrantov. Oslovené boli aj ďalšie prihraničné regióny s Českou republikou, čo ale neznamená, že v každom bude stáť tábor podobný tomu v Kútoch.“ informuje Ministerstvo vnútra.

„Rovnako ako pri iných krízových situáciách, aj tu bolo cieľom nájsť najvhodnejšie umiestnenie pre prípad krízovej situácie v budúcnosti. Táto aktivita sa deje vo vzájomnej s účinnosti so samosprávou, na dobrovoľnej báze. Nelegálna migrácia je pochybnými osobami zneužívaná na politickú propagandu a snahu o polarizáciu spoločnosti.“ uvádza ďalej rezort vnútra.

Na proteste v Ilave proti stanovému mestečku pre migrantov prišlo cez 500 ľudí, ktorí odmietajú vo svojom okrese ubytovať dočasne ľudí zo Sýrie.

Na popud šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu prišli stovky ľudí, ktorí pred okresným úradom skandovali heslá proti nelegálnym migrantom. Ako tvrdia, majú strach, keď vidia, čo sa deje v západnej Európe.

Na proteste sa však objavila aj žena, ktorá obhajovala migrantov. Tvrdila, že sú to len ľudia a dokonca súhlasila s tým, aby si ich každý vzal domov.

Do potyčky s ňou prišlo viacero obyvateľov, ktorí nechcú migrantov. Jeden zo starších mužov jej oponoval, keď jej tvrdil, aby títo migranti ostali doma a bojovali za svoju vlasť, tak, ako Slováci počas vojny. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *