Americkí politici sú vraj idioti, nahrali mikrofóny prezidenta Južnej Kórey po debate s Bidenom

Prezident Južnej Kórey bol prichytený pri tom, ako vulgárne pomenoval amerických politikov. Výrok zaznel po krátkom stretnutí Juna s Bidenom, v rámci ktorého spolu diskutovali aj o amerických dotáciách na elektrické vozidlá.

„Aká hanba pre Bidena, ak to títo idioti odmietnu v Kongrese schváliť,“ zaznelo z jeho úst vo videu odvysielanom v juhokórejskej televízii po tom, čo prezidenta zradil mikrofón.

K výroku podľa Bloombergu došlo po krátkom stretnutí Juna s americkým prezidentom Joem Bidenom, v rámci ktorého spolu diskutovali aj o amerických dotáciách na elektrické vozidlá, ktoré chce Južná Kórea zmeniť.

NATO sľúbilo Ukrajine ďalšiu pomoc v reakcii na referendá na okupovanom území

NATO v reakcii na pseudoreferenda, ktoré Rusko usporiadalo na okupovaných územiach Ukrajiny, zvýši svoju pomoc Kyjevu. Serveru CNN to dnes povedal generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg. Uviedol to vo chvíli, keď Moskva začala hlasovanie o pripojení štyroch regiónov k Rusku, čo je podľa Kyjeva a jeho spojencov lesť, ktorá má viesť k anexii týchto území a eskalácii sedem mesiacov trvajúcej vojny.

„Našou odpoveďou, odpoveďou NATO, je zosilnenie podpory,“ povedal Stoltenberg. „Najlepší spôsob, ako ukončiť túto vojnu, je ďalej posilniť Ukrajincov na bojisku, aby si v určitej fáze mohli sadnúť a dosiahnuť riešenie, ktoré bude pre Ukrajinu prijateľné a ktoré zachová Ukrajinu ako suverénny, nezávislý národ v Európe,“ dodal.

V Rusku sa demonštrovalo na podporu referend na okupovaných ukrajinských územiach

V ruských mestách ľudia v uliciach vyjadrovali podporu referendom o pripojení Moskvou ovládaných alebo okupovaných ukrajinských území k Rusku. Na účasť podľa niektorých ruských médií boli nútení študenti a pracovníci verejných inštitúcií, pričom niekedy vraj boli za účasť na demonštrácii ponúkané peniaze. Západné krajiny už skôr oznámili, že výsledky hlasovania neuznajú, pretože ho považujú za krok Moskvy k anexii ďalšieho ukrajinského územia.

Ľudia nesúci transparenty s heslami ako „Svoje neopúšťame“ alebo „Za Rusko! Za víťazstvo! Za budúcnosť!“ a ruské vlajky sa podľa telegramového informačného kanála Sota objavili v Archangelsku. Na pódiu vedľa činoherného divadla vystúpil šéfredaktor miestneho serveru echosevera.ru., ktorý hovoril o tom, ako je pre samozvané republiky ruských separatistov na východe Ukrajiny zložité žiť „bok po boku“ s „ukrajinskými nacistami“. Použil tak rétoriku proruskej vojnovej propagandy, podľa ktorej Ukrajinci prepadli nacizmu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *