Spoločnosť

Tento rok zaniklo takmer tisíc reštaurácii a pohostinstiev na Slovensku. Najviac s nízkymi tržbami

Opatrenia pre pandémiu koronavírusu dostali ľudí a podnikateľov na kolená. Niektorí prežili z úspor a niektorí skrachovali.

Od začiatku roka na Slovensku utrpeli gastro prevádzky ako reštaurácie a pohostinstvá naozaj veľké škody. V gastrosegmente od začiatku roka skončilo na Slovensku 78 „eseročiek“ a 796 firiem, ktoré podnikajú na základe živnostenského oprávnenia. Najviac utrpeli malé podniky s nízkymi tržbami malým počtom zamestnancov.

Od 15.októbra 2020 platia na Slovensku nové opatrenia, ktoré uzavreli vnútorné priestory reštaurácii a dovoľuje sa konzumovanie jedla len na vonkajších terasách, čo je v tomto počasí nereálne. Jedlo si môžete vziať aj so sebou alebo objednať, no aj to je faktor, ktorý môže znížiť tržby na minimum a prevádzky zaniknú.