Hlavný hygienik konečne hovoril o otváraní reštaurácii. Toto je dátum, kedy by sa mohli otvoriť

Magazín1 potrebuje vašu pomoc! Píšeme správy, ktoré sa liberálom nepáčia, no potrebujeme, aby ste nás v našom boji podporili! Ľubovoľnou sumou nám pomôžete ísť v tejto ceste ďalej! ĎAKUJEME! IBAN: SK2811000000008017035353

Situácia na Slovensku sa zlepšuje a prichádza k uvoľneniu opatrení. Gastro sektor je však ten, ktorý utrpel najviac a stále nemôže plnohodnotne poskytovať svoje služby. Hlavný hygienik Ján Mikas bol hosťom v diskusnej relácii na rádiu Expres a hovoril o tom, kedy by sa mohli otvoriť terasy reštaurácii.

Konzílium odborníkov a vláda by podľa neho mali tento týždeň riešiť otázku potenciálneho otvárania terás i vnútorného sedenia v reštauráciách a gastroprevádzkach. Ak sa situácia výrazne nezhorší a Slovensko sa „prepne“ do červenej fázy, mohli by umožniť ich otvorenie o týždeň či dva za určitých podmienok. Šéf hygienikov hovorí o dvojmetrovom rozostupe stolov či povinnej dezinfekcii. „Uvoľňovaním, ktoré prišlo dnes, sme opäť zvýšili mobilitu. Z odborného hľadiska by bolo potrebné počkať dva týždne na následky uvoľňovania. Chápem ale spoločenskú nervozitu a objednávku či argumenty prevádzkovateľov,“ vyjadril sa Mikas.